Nieuws

Workshop Mediation

Wegens succes zijn beide workshops voor Mediation vol en is de inschrijving gesloten. Het is een interactieve bijeenkomst waardoor er slechts plaats is voor een beperkt aantal deelnemers.

Na het grote succes tijdens de workshop op het mini-congres in oktober 2016 is Tanja van Mazijk weer bereid om een workshop te verzorgen. Dit keer doet zij dat samen met Marion Uitslag en zullen zij ons meenemen in de interessante wereld van Mediation in arbeidskwesties. Tanja en Marion zijn bij vele van jullie bekend als docenten Arbeidsrecht en Mediation. Naast het lesgeven zijn ze ook actief in de praktijk, doen zij onderzoek naar Mediation en werken zij voor de Rechtbank als Mediator. Kijk voor meer informatie op hun website

Deze interactieve workshop vindt plaats op donderdag 2 november 2017 en donderdag 9 November 2017. Er worden maximaal 25 deelnemers toegelaten.

19.00 – 19.15 uur            Inloop
19.15- 21.00 uur             Interactieve workshop
21.00 – 22.00 uur           Borrel

Inhoudelijk programma:
Mediation in arbeidskwesties kent drie uitkomsten:  partijen gaan samen verder, er is sprake van herplaatsing of partijen gaan uit elkaar met wederzijds goedvinden. Deze mogelijkheden komen alle drie aan bod tijdens de workshop maar de nadruk zal liggen op de laatste optie namelijk exit Mediation.

Maar hoe bereid je als HR-functionaris een exit traject op een goede manier voor of hoe begeleid je een exit-traject op een goede manier? Tanja en Marion zullen een casus uit de praktijk gebruiken en die samen met de deelnemers oplossen. Hierbij komen niet alleen mediationvaardigheden aan de orde maar ook de juridische aspecten van een beëindiging met wederzijds goedvinden. Denk hierbij aan onderwerpen als de  laatste jurisprudentie, de invloed van het personeelsdossier, ziekte van de werknemer, de rol van de bedrijfsarts en het bepalen van een redelijke vergoeding.

De bijeenkomst vindt plaats bij Seats2Meet op Utrecht cs, Moreelsepark 65. De ingang is naast Albert Heijn op Hoog Catharijne. Voor betaald parkeren adviseren bij Interparking P6 Rijnkade.